Totaal aantal pageviews

maandag 7 juni 2010

Zondag 6 juni 2010 – De helft koeler.




Als we opstaan is het 16 graden met zo nu en dan een zonnetje. Maar echt koud zal het niet worden.

Om half twaalf gaan we met z'n vieren wandelen naar Mendigorria, het dorpje waar de camping aan ligt. Het dorp ligt langs een berg met op de top een kerk. (Hoe kan het ook anders). Bij het beklimmen van het dorp blijkt dat mijn conditie toch wel erg slecht geworden is. Daar moet ik na thuiskomst toch wat op vinden. Hijg, hijg. Ik schiet veel plaatjes. Straks kijken we wel wat het geworden is.

Om 12 uur begint de kerkdienst dus durfen we niet naar binnen. In de straten zijn veel balcons afgedekt met witte doeken met een rode rand. Bij navraag blijkt dat er na de kerkdienst een processie door het dorp zal gaan. Zo te zien zijn er diverse stops want hier en daar staan er hier en daar altaartjes langs de route.

Terwijl wij bij de kerk staan te kijken komt er een vrouw naar ons toe, die net een klim naar boven had gemaakt en ook adem te kort kwam. Maar dat lag aan het roken wat ze deed, vertelde ze. Alhoewel zij geen woord over de grens sprak en wij geen Spaans kwamen we toch in gesprek met elkaar. Zij begon dingen over klokken te vertellen en over de zonnewijzer met leuke vragen. Daar hadden wij door het taalprobleem niet altijd gelijk een antwoord klaar. Maar we zijn er uit gekomen. Aan het eind van het gesprek dat de kerk gebouwd was met wijn. Dat riep bij ons natuurlijk vragen op. Hoe zat dat dan.

Wel in de tijd dat de kerk gebouwd is was water schaars. (En nu nog denken wij) Wijn was er in voldoende mate aanwezeg. Dus heeft men het benodigde water vervangen door wijn. (Waar kennen wij dit verhaal toch van?) Zo ziet men maar hoe een toevallige ontmoeting kan verlopen.

In de middag houden wij het rustig. De temperatuur is aangenaam. Niet te warm. Jennie en ik hebben besloten Jacques en Ellen uit te nodigen voor een bbq'tje. Veel hadden we niet in huis, maar na afloop moesten we concluderen dat er zelfs nog vlees over was. Het is erg gezellig geworden. Jacques en ik hebben de afwas verzorgd.

Morgen gaat de familie weer weg. Wij hebben ons ontzettend geamuseerd met Jacques en Ellen. Voor hen was het ook een leuke onderbreking.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten