Totaal aantal pageviews

donderdag 1 mei 2014

Maandag 28 april 2014 - Op verkenning en boodschappen doen.

Het weer is zeer wisselvallig en dat zal deze week zo blijven. Koud is het echter niet.
Het dichts bijzijnde plaatsje voor een supermarkt is Salbris. Hier zo'n 20 km vandaan. De rit erheen is prachtig. Dat was gisteren trouwens ook. De Sologne (Loir et Cher) is prachtig. Heel veel bos, rechte wegen en je kan zien dat dit een jacht gebied is. In de omgeving zijn zo'n 20 kastelen te bezoeken. Wij kennen dit gebied vanuit onze ANWB tijd. De camping ligt mooi In het centrum is er eigenlijk van alles. Grote speeltuin, veel tennistafels, prachtig binnen- en buitenbad, winkel (pain de campagne 3,20 euro, maar ga er maar eens voor rijden). Omdat het resort pas sinds 26 april open is, zijn er nog wel wat onderhoudsklusjes te doen.Maar goed. Het sanitair is wat verouderd. Is half open dus niet verwarmd. De watertemperatuur is van koud tot heel warm. Niet prettig. Dit is geen 5 sterren sanitair. Wij hebben dit beter gezien met 3 sterren.
Met de satelliet ontvangst is het vreemd gesteld. na het verplaatsen van de antenne had ik 90 % maar geen beeld. Vreemd leek mij dat. Na mijn voelsprieten uitgezet te hebben zou er een storing zijn. Achteraf vermoedelijk niet waar. De echte rede bleek later dat ondanks een ingestelde ontvanger op 19,2 bleek het signaal afkomstig te zijn van Astra 28. Dat zou m.i. niet mogen. Ook weer opgelost.
Met Myca al aardig wat gewandeld. Naast de camping ligt een groot bosgebied waar een Forest Camp gebouwd wordt. Prachtige boombungalows zijn al in gebruik. Daar is geen water, gas of elektra. Je behoefte doen moet op een droog toilet, waarna je dit in aparte containers, verstopt in het bos, moet doen. Er worden ook veel soorten , zuid-Afrikaanse, huisjes op het terrein geplaatst. In dit camp vind je allerlei soorten bebossing en beplanting. Zal erg mooi worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten