Totaal aantal pageviews

maandag 12 mei 2014

Maandag 12 mei 2014 - Aangekomen in Ruoms (Ardeche)

Ons laatste bericht was van afgelopen donderdag. Toen was nog niet bekend hoe Vilmer en Dayn naar NL zouden gaan. Samen hadden we wel besloten dat we na het vertrek van de jongens de volgende dag zouden vertrekken naar onze volgende bestemming. Dus hebben we donderdag al zoveel mogelijk opgeruimd. Vrijdagmiddag kwam het bericht dat Jan de jongens zaterdagmiddag kon oppikken in de buurt van Nemours. Vilmer en Dayn waren opgetogen na het horen van dit bericht. Met de vrachtauto met ome Jan naar huis. Wat een avontuur! De vrijdag was dus bestemd voor de laatste activiteiten. S'avonds was er nog animatie. Het werd, zoals bijna alle avonden, laat.
Jan belde ons met de mededeling dat hij om 1 uur kon gaan rijden. Om 11 uur vertrokken wij richting Nemours, Het weer is nog steeds zeer wisselvallig.Op tijd waren we op de afgesproken plek.
Daar gaan ze!
Het is toch wel stil als we terugrijden. Onze kleinzoons hebben zich prima vermaakt op deze camping. Voor kinderen is dit een topcamping. Toch heb ik, als oud camping inspecteur, wel enige kanttekeningen.

  • Het sanitair is nodig aan vernieuwing toe. Het is wel overdekt maar aan alle kanten open. Onder de douche voel je de wind over je lijf. Er is ook achterstallig onderhoud. Zeker geen 5-sterren waard. 
  • De overkapping en verwarming van het zwembad had 26 april klaar moeten zijn. Dit kon nog wel even duren. Gevolg: zeer koud water in het golfslagbad en koud water in de overige baden. Dit had minimaal 26 graden moeten zijn.
  • Ander probleem waar de camping geen invloed op heeft: Je bent minimaal 15 km verwijderd van een supermarkt (campingwinkel is zeer duur) en geld automaat.
In een gesprek met een leidinggevend is bovenstaand ook beaamd. E.e.a. heeft ook met de financiële situatie te maken. Het aantal gasten is de afgelopen jaren sterk teruggelopen. Zeker de Nederlanders zijn weggebleven.
De bungalows zijn wel van grote klasse. Tevens is men aan de overkant van het park een Forest Camp aan het realiseren. En dat wordt er mooi. Boomhutten, explorer lodges en dergelijke inheemse behuizingen in een oerwoudachtige omgeving. Alleen de wilde dieren ontbreken nog. Tot zover mijn recensie.

Gisteren zijn wij vertrokken naar onze eerste passanten camping. 350 km zuiderlijker in Lempdes s/Allagnon. Het weer onderweg is zoals alle laatste dagen, zeer wisselend en nat. De campingbeheerder vertelde ons dat het daar de gehele dag droog was gebleven. En toen begon het te regenen. Dat is dus de goden verzoeken. Toen we ons geïnstalleerd hadden begonnen we ons af te vragen of richting Ardeche wel een goede keus zou zijn. Omdat er geen internet was heb ik een hulplijn aangesproken. Oftewel Ingrid gebeld om het weerbericht van Ruoms  Dat bericht was redelijk positief, dus op naar de Ardeche.
Vanmorgen op ons gemak ons weer reisvaardig gemaakt. Het werd een prachtige tocht.En de bewolking trok steeds meer weg. De laatste 50 km waren van 1300 meter hoogte naar 100 meter En alleen maar (haarspeld)bochten. Ik ben zelfs een keer gestopt om de wielen op temperatuur te controleren. Toch bleek mijn remtechniek, vooral op de motor, voldoende te zijn. Geen oververhitte wielen.
Op de camping aangekomen was het volop zonnig. Camping Peyroche in Ruoms is qua oppervlak een erg grote camping langs de Ardeche. En gratis en goed internet. Latngs de rivier mag men niet meer staan ivm overstromingen (verzekeringskwestie). Maar dit is geen probleem. We hebben een erg grote plek. Het sanitair is probleemloos. Er staan weinig kampeerders en dan nog voornamelijk Nederlanders. Wij denken het hier voorlopig wel uit te kunnen houden want de omgeving is prachtig. Dat weten we nog van 10 jaar geleden.
Ik ga nog proberen een route kaart te publiceren. Maar dat niet meer vandaag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten