Totaal aantal pageviews

zaterdag 26 april 2014

26 april 2014 - Koninginnedag 2013 ?

Dit is een raadselachtige titel van een bericht. Ik zal het uitleggen.
Vorig jaar waren we hier omstreeks dezelfde periode. Dus ook ten tijde van Koninginnedag. In Nederland was het toen mooi weer. Hier in de Loiret niet. Koud en nat. We hadden allerlei plannen zoals een Oranjeborrel met de campinggasten. Daar is niets van gekomen. Iedereen zat met kachel aan voor de TV.

Dit jaar was Koningsdag een kopie van vorig jaar. Nat en koud. Bij het opstaan scheen de zon nog een beetje, maar om half elf begon het te regenen. Dit hield om ongeveer drie uur op. De zon kwam zelfs. De gedachte kwam bij mij op om als dit zo doorging het tentje droog op te ruimen. Toen het nog zo mooi was werden wij uitgenodigd om zelfgemaakte tompoezen te komen verorberen bij Margreet thuis.Deze waren gemaakt door de kinderen van de zus van Margreet, Mariska. Lekker. Toen begon het opeens geweldig te regenen en dikke hagelstenen overdekte het terrein. In de caravan stond alles nog open en Myca zat in de bench. In de stromende regen ben ik terug gegaan om alles te sluiten. Myca was bang want er waren ook donderslagen. Overal hagelstenen. Daarna is het wel weer zonnig en droog geworden.
Terwijl ik dit zit te schrijven regent het weer pijpenstelen. TV ontvangst is nil. De tent afbreken kan hopelijk morgen. En anders gaan we een dag later weg. Zo is het toevallig ook nog eens een keer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten