Totaal aantal pageviews

maandag 17 mei 2010

Zondag 16 mei 2010 - Spanish day.




Alweer zo'n mooie dag. Vanmiddag hebben we gereserveerd in restaurant El Pierro. Dat is een groot wegrestaurant, maar op zondag is het een familie restaurant. Het ligt ongeveer 20 km richting Barcelona langs de CV340. We hadden goede recensies van gekregen.
Toen we aankwamen bleek dat we wat aan de late kant waren, maar ons tafeltje was nog vrij. Er werden veel feesten gegeven. Heilige communies en zoveel jaren getrouwd feesten.Eenmaal gezeten werd de tafel volgezet met water, wijn, cola en 7-up. Dan nog wat tapas, salades en brood. Dan begon het bestellen. Er was een kaart met 2 gangen (het dessert niet meegerekend). De keuze was erg groot en in het Spaans natuurlijk. Dat maakte het allemaal niet even gemakkelijk. De ouderen onder ons kozen voor paella. De jeugd koos voor soep en lasagne. Wij dachten dat het voorgerechten waren. Nou dat viel tegen. Grote borden met paella. Dat waren volgens ons geen voorgerechten. Daphne had lasagne. Toen zij eraan begon ontdekte zij dat er een stuk onbekend vlees in zat. Dat vond zij niet zo lekker. Ik stelde voor te ruilen met mijn paella, want die was erg lekker. Toen de serveerster dat zag greep zij in. Als Daphne haar gerecht niet lekker vond dan kreeg zij toch iets anders. De lasagna werd weggehaald en uit de keuken kwam een nieuw bord met paella. Niemand heeft zijn/haar bord helemaal leeggegeten. Er moest toch nog een 2e gerecht komen. Toen Ingrid bestelde had ik haar gezegd dat dat inktvis was. Ingrid reageerde daarop dat je alles in je leven een keer moet proberen. Wel dat heeft zij gezien. 2 volledige inktvissen op haar bord. Alles erop en eraan, Misschien wordt het op de foto herkend.
Maar we moeten eerlijk blijven, zij heeft er een gegeten exclusief de kop. En het ging best zei ze. Ik had een soort hamschijven, waarvan ik niet veel heb gegeten. Waarom niet moeten de lezers bij gelegenheid maar eens vragen. Ik mag het niet opschrijven. De entrecotes waren prima. maar alles veel, veel, veel.
De toetjes waren prima en de koffie/thee trouwens ook. Dat was een hele ervaring.
Aan het avondeten heeft niemand zich gewaagd. Propje vol.
's-Avond was er een flamingo voorstelling op de camping. Daar zouden wij ook naar toe gaan in afsluiting van onze Spaanse dag. Bij binnenkomst bleek de zaal vol te zitten met eters zodat wij met 8 man niet zomaar aan konden schuiven. Met z'n 2 was dat geen probleem geweest. Later op de avond nog een keer geprobeerd, maar dat lukte ook niet. Dan maar geen flamingo. Jammer, maar Triominos was ook leuk. Later hebben we vernomen dat het eten bepaald niet goed genoemd kon worden. dat is dan hun straf.......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten