Totaal aantal pageviews

donderdag 2 april 2015

Donderdag 2 april en eerder - Van alles wat

Gezien de 'drukte'  niet echt in de gelegenheid geweest deze weblog bij te werken. Gaan we nu proberen.
Maandag met de selsat geexpirementeerd  maar geen goed beeld in HD binnengekregen  Dus dinsdag eerst naar de satellietshop gegaan om een schotel van 80 cm te kopen. Met de selsat lukt het niet om Astra 3 (HD)  goed te ontvangen. Later bleek er meer aan de hand te zien. We (Ron en ik) zijn begonnen met de schotel te installeren. Maar geen enkel signaal in de ontvanger. Onze kleine schotel ontving prima dus het systeem moest goed zijn. Toch hebben we alle opties uitgeprobeerd. Kabels, ontvanger, schotel en noem maar op uitgewisseld. Maar geen signaal in mijn ontvanger.Uiteindelijk moesten we concluderen dat er softwarematig iets in mijn ontvanger niet goed zat.
Van mede kampeerders kregen wij een tip om lekkere kip te gaan eten bij Peeters. Dat vonden wij na zulke dagen een goed idee en zijn er naar toe gewandeld. Nu er was geen woord te veel gezegd. Heerlijk, frites, een halve kip met salade en een drankje voor een Spaanse prijs. Goed hoor. Daarna nog even door een gedeelte van Benidorm gelopen. En nog iets gekocht,
Leuk he?

Zit er nog wat tussen?
Woensdag terug naar de dealer. Deze heeft de ontvanger helemaal opnieuw ingesteld. En het resultaat bleek goed te zijn. Toch blijft het vreemd. Oude antenne geen probleem, andere antenne geen signaal zichtbaar. Maar goed, we kijken nu naar Astra 3.
Jennie was ondertussen met Wil naar de markt gegaan. Toen zij terugkwamen waren wij ook klaar. Later op de middag hebben wij de afgelopen dag doorgenomen en de volgende dag voorbesproken. Er was zoveel te bespreken dat we het afgesloten hebben met een gezamenlijke maaltijd. Ron was de kok. En een goeie.
Vandaag (witte donderdag) wat boodschappen gedaan.  Ook nog naar de markt van El Cisco geweest. Daar hebben we nog koffie gedronken.


De wind is koud. Je moet echt in de zon zitten en uit de wind. De thermometer wijst 19 graden aan. Je mag toch niet klagen als wij het weer tijdens De Passion in Enschede zien.

1 opmerking:

  1. Hier een ex-telegrafist! Even een opmerking over de satelliet, Rob. Ik ken de situatie niet helemaal m.b.t. jouw tuner etc dus mijn diagnose is lastig. Maar over de schotelopstelling het volgende: Canal Digital adviseert bij een duo-blok de steun te bevestigen aan de poot met 23..5 als je een mobiele opstelling hebt. De 23.5 is zwakker en als je op de 19.2 uitricht heb je vaak beeld maar net geen 23.5. Uitrichten op de 23.5 is lastiger maar dan heb je hem altijd te pakken en door het grotere bereik ook altijd de 19.2!

    BeantwoordenVerwijderen