Totaal aantal pageviews

dinsdag 3 juni 2014

Dinsdag 3 juni 2014 - De temperatuur stijgt

De weersvoorspelling is dat het elke dag warmer zal zijn. Vandaag was het hier 24 graden met een lekker windje. We hebben de dag in alle rust doorgebracht.
Gisteren zijn we op de fiets geklommen. Voor het eerst een lange tocht met Myca in de fietsmand. We hebben wel even proefgereden, maar nu gaat het voor het 'eggie'.
We nemen met Gé en Harm de Via Verde in noordelijke richting naar Oropesa. Deze tocht hebben we natuurlijk al veel vaker gedaan en blijft erg mooi. Er zijn onderweg verbetering aangebracht, zoals meer rustplaatsen en een voetpad in de lange tunnel welke nu goed verlicht is.
Myca gedraagt zich voorbeeldig. Op de terugweg zit zij rustig in haar mand en laat het allemaal gebeuren. Jennie heeft met het gewicht geen moeite.
We rijden door naar Marina d'Or. Een prachtig plekje met een heel mooi park. Ik heb hier al vaker over geschreven. 2 jaar geleden waren we er nog en raakte het allemaal iets in verval. Hotels waren gedeeltelijk gesloten. Het leek erop dat de conjunctuur hier de oorzaak van was. Dit geheel is namelijk speciaal opgezet voor het toerisme met Europees geld. Zelfs een vliegveld aangelegd, waarop nog nooit een maatschappij op gevlogen heeft.
Nu is het opvallend dat er hard gewerkt wordt om alles weer op te knappen. En dat is goed te zien. Mozaïeken worden gerepareerd. De feestelijke verlichting is uitgebreid. Er is meer leven in het project.
Zeker de moeite waard.
Op de terugweg drinken we nog koffie en na ruim 25 km zijn we weer op de camping.
Moeder pauw met kuikens

Een doorkijkje naar zee


Geen opmerkingen:

Een reactie posten