Totaal aantal pageviews

zondag 19 mei 2013

Donderdag 16 mei t/m zondag 19 mei 2013

Weer(een)praatje

We moeten het maar even over het weer, of beter gezegd de weersvoorspellingen voor Benidorm hebben. Wij maakten ons een beetje druk over wind van 42 km p/u voor meerdere dagen. Daar schrik je toch van. De windkaart gaf echter wind aan vanuit de bergen westelijk van ons. Vreemd, onze vlaggen achter de caravan wijzen aldoor maar een wind vanuit zee aan. Toch maar voorzorgen genomen. Het gaat wel regenen, maar daar kunnen we tegen. Volgens de TV is het in Zuid - en Noord-Spanje heel slecht weer. 3 graden in het zuiden, sneeuw in de bergen en heeeeel veel wind. Hier is het nog half bewolkt met meer zon dan wolken. De wind blijft meevallen. De vrijdag en zaterdag zijn prima. Volgens de kenners is dat nu Benidorm. De bergen maken alles anders hier.
Dreigend

Dan nu maar terug naar onze belevenissen. Erg  spectaculair is het niet. Donderdag gaan wij wat boodschappen doen. En heerlijk in het zonnetje zitten. Vrijdagavond gaan we naar de Chinees. Dat gaat niet helemaal zonder slag of stoot. Een groep jonge (en dronken) Britten hebben bezit van een hoek van het restaurant genomen. En zoals dat hoort moet er natuurlijk veel lawaai gemaakt worden. Het personeel is hier niet erg gelukkig mee. Wij zoeken maar een rustiger plaatsje achter een muur. Dat scheelt. En als zij wat in de mond hebben kunnen zij niet schreeuwen. De eigenaresse verteld ons later dat 4 van deze jongens ook nog niet betaald hebben. Schorem.
Zaterdag gaan we naar Jalon naar de markt. Deze is erg leuk. Maar dat wisten we nog van vorig jaar. En de tocht er naar toe is prachtig. Na afloop gaan we fish & chips eten. Dat is hier erg lekker.
Vandaag (zondag) naar Polop geweest. Ook daar was het markt. Tegen de berg op. Daar krijg je stevige kuiten van. Dat is dan weer een reden om heerlijk bij de caravan uit te rusten. Dus al met al een prachtig weekend gehad.
De berg van Polop

2 opmerkingen:

  1. Hi Rob en Jennie, In heel Europa is het weer van slag. Maar want denk je van het weer in diverse staten in Amerika. Volgens een weerpraatje is het zelfs in de Oceanen anders De vissen zwemmen hard rondjes en komen in water waar ze nog bnooit zijn gezien. Die tornado's brengen zelfs hoger dan 10 km het weer in de war, We zijn er lekker mee. gr leny en wim

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Op het ogenblik (23 mei) is het hier ook bar en boos,hiervoor hadden we prachtig weer, staan op dit moment in Zaostrog ruim 100km van Dubrovnik. Hoe gaat het met de ogen Rob ??

    BeantwoordenVerwijderen