Totaal aantal pageviews

vrijdag 17 juni 2011

Vrijdag 17 juni 2011 - Nostalgia.

Vandaag gaan we (erg) oude herinneringen ophalen. We gaan naar Fontainebleau. Daar hebben we in de periode 1964-66 gewoond. Dat is dus 47 jaar geleden. Vanaf de camping is het 81 km. Dat hebben we er wel voor over. Om kwart voor twaalf komen we eraan. Opvallend druk is het. Heel veel bussen staan er in de buurt van het Chateau. Dat blijkt weer voor het publiek open te zijn. Het is een periode van een bedrijf geweest voor congressen en opleidingen. Ook de parkeergarage is propvol Op de onderste verdieping vinden we een klein plaatsje. Ik moet via de rechterdeur uitstappen. Er is heel veel veranderd. De oude huizen in het centrum zijn er nog wel, maar veel winkels erbij gekomen. Vandaag is het ook marktdag. Maar zoals gebruikelijk in Frankrijk ruimt men om een uur op. Dus daar pikken we niet veel van mee. Maar we herkennen een hoop dingen niet meer. We lopen naar ons eerste huis(je) naast de muur van de tuin van het Chateau. We lopen een stuk door de tuin. Op deze manier kunnen we het makkelijker vinden. De druivenranken langs de muur zijn er niet meer. We bellen aan in de hoop dat we even binnen kunnen kijken. Helaas is er niemand thuis. Jammer.
10 Rue Jacob Petit 

Residence de Prieure

We lopen door de straatjes, waar we zo vaak gelopen hebben terug naar het centrum. Onze kapper is er nog steeds, maar wel gemoderniseerd. Onze huisbakker is er niet meer. We vinden in de Rue Grande een Aziatisch restaurantje. We hebben daar erg ontzettend lekker gegeten.
Na de auto weer uit de garage gepeuterd te hebben gaan we naar Avon. Daar is ons oude appartement in de Residence du Prieure. Het ziet er allemaal een beetje slecht onderhouden uit. We spreken er met een dame die er sinds 1972 woont. De tabakszaak onder ons huis is er nog steeds. De groentewinkel annex slagerij en comestibles is er niet meer. Daar zit nu een kapperszaak. We hebben vandaag heel veel nostalgische gevoelens.
Ondertussen is het licht gaan regenen en zijn we tegen zessen weer op de camping.
Morgen gaan we ons gereedmaken voor de reis naar huis op zondag.

1 opmerking:

  1. wij reden 19 juni voorbij Fontaineblaeu. Stonden in Melun, maar wat was het weer slecht. De andere dag vlug door.
    Nu caravan in de stalling, na het debacle van Overmere.
    Nu tuin opknappen, daarna uitrusten.
    gr wim leny

    BeantwoordenVerwijderen