Totaal aantal pageviews

maandag 18 april 2011

Zondag 17 april 2011 - Palmpasen

In sommige streken van Nederland is Palmpasen misschien in de vergetelheid geraakt, maar in Spanje zeer zeker niet. Reeds op de zaterdag voor Palmpasen begint de ' Heilige Week'. Wij hebben het plan opgevat om naar de optocht te gaan. Die is om 11 uur. Het is prachtig weer. Dus lopen we op ons gemak naar het centrum, waar, natuurlijk, de kerk staat van waaruit de processie gaat beginnen. Als wij aankomen staat de stoet nog niet helemaal klaar. Het ziet er mooi uit.
De toeschouwers hebben bijna allemaal een tak van een olijvenboom en/of een gebleekte palmtak. Sommige kinderen hebben erg mooi gevlochten palmtakken gemaakt. Als ook de pastoor met gevolg uit de kerk is gekomen, komt de stoet onder luid tromgeroffel, in beweging. En daarmee ook het publiek. Zij sluiten aan. En zo loopt alles door het kleine centrum van Benicassim naar de andere kerk aan de zuidkant. Daar zal weer een Heilige Mis worden opgedragen.







Als wij hierna nog even rondlopen zien wij verscheidene motoren geparkeerd staan. De eigenaars zitten aan lange tafels wat te drinken en te eten. Het is een motorclub. Heel veel Harleys maar ook Silver Wings. Er staan mooie exemplaren tussen.




De rest van de dag brengen wij door in alle rust met wat leeswerk. Jennie zit wat te quilten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten