Totaal aantal pageviews

maandag 18 april 2011

Maandag 18 april 2011 - Bezoek aan Morella.

Vandaag is Ingrid jarig. Dus moeten we in ieder geval nog even bellen.
De uitgestelde excursie van afgelopen vrijdag wordt vandaag gerealiseerd. We zullen een bezoek brengen aan een zeer oud vestingstadje Morella en een bezoek aan een nougatfabriek in Cabanes. Nadat we vertrokken waren vertelde onze reisleider dat het bezoek aan de nougatfabriek niet door kon gaan. In de 'Heilige Week' was de fabriek gesloten. Dat was een grote teleurstelling. Dat had hij eerder moeten vertellen.
Onze eerste stop was in Sant Mateu, een heel klein dorpje, welke op zich wel aardig was.

Na de heerlijke koffie en thee gingen we nog even een klein winkeltje bezoeken. Toen wij terug waren was het hele gezelschap op de afgesproken plek reeds vertrokken. Dan lopen we toch zelf terug naar de bus. De bus was er wel maar geen medereizigers. Dan maar weer terug gelopen in de hoop dat wij iemand tegen zouden komen. Helaas niets te vinden. Na wat rondlopen maar weer naar de bus. Bus ........ weg. Met Harm erin. Die was maar in de bus gebleven. Wat nu? Ik had de telefoon al in de aanslag om de Kiko, onze reisleider, te bellen toen de bus eraan kwam. Kiko was ook verdwaald en had de bus gebeld om ze ergens op te pikken. Ik heb hem toch gevraagd om voortaan de koppen te tellen voordat hij van een afgesproken plek weggaat.





Verder op weg naar Morella. Een prachtige tocht die ons steeds hoger voerde, via haarspeldbochten en diepe dalen. Het stadje ligt op bijna 1000 meter. De burcht toren daar nog boven uit. Een prachtig gezicht. Deze burcht is door de Moren gebouwd. De huizen zijn er later omheen gebouwd op de flanken van de helling. Dus veel klimmen of trappen lopen. Veel smalle straatjes en dus veel schaduw. Gevolg, behoorlijk koud.
Ik breng even in herinnering dat de oorspronkelijke
tocht afgelopen vrijdag zou zijn. Op maandag is er veel dicht in Spanje. Dus musea dicht........ kerk dicht. Dus heel lang in de zon gezeten. Jammer. Toch hebben we ons niet echt verveeld. Om half zeven waren we terug op de camping.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten