Totaal aantal pageviews

dinsdag 15 maart 2011

Zondag 13 maart 2011 - Vertrek

Om 6 uur was het opstaan geblazen. Gelukkig is het nu snel licht. De voeding voor onderweg stond al klaar, dus alleen de koelbox in de auto en de fietsen achterop de caravan. Om kwart voor 8 rijden we. Het lijkt een mooie dag te worden.
Moet nog wel even verteleen dat wij zaterdagavond door de politie zijn gebeld. Of de caravan met kenteken huppeldepup van ons was. Ja, natuurlijk. Er was geklaagd dat die te lang op de parkeerplaats stond. Dan wordt je even niet goed. De meldster (overbuurvrouw?) wist niet wie de eigenaar was. We lopen alle dagen rond de caravan maar dan weten ze niet wie de eigenaar is. Ja, ja....... Jennie heeft de politieagente netjes uitgelegd dat de caravan er sinds dinsdagmiddag 3 uur stond en dat wij morgenochtend bij het zonnegloren zouden vertrekken. De agente begreep het helemaal en vond het niet erg netjes van de meldster om daarover te klagen. Zij zou de meldster terug bellen. De vermoedelijke meldster heeft dit al vaker gefl....... bij de buren, maar toen konden haar kinderen niet langs de huizen lopen. Het is een bekend verhaal, maar wij hadden dit niet verwacht.
Maar goed, verder met ons verslag. We moeten een kleine 600 km. Dat is te doen. Bijna allemaal snelwegen. In Belgie begint het wat te regenen en het is bewolkt. Waar was die zon ook alweer? Oh,ja in het zuiden. Dan rijden we goed.
Het gaat voorspoedig. In 20 minuten doen we de pheripherie in Parijs. Dat is alweer een record.
Bij afslag 14 op de A6 moeten we de snelweg af. Dan door allerlei dorpjes. En het zullen de Fransen wel niet zijn die hun carnaval een week later vieren. Bellegarde helemaal afgesloten. En de bordjes deviation zijn toevallig niet in de aanbieding. En mevrouw tom wist het ook niet meer. Voor straf heeft het de gehele avond geregend.
Om half 5 waren wij bij Margreet en JW. Wij wisten dat zij er niet zouden zijn, maar dat kan ons niet hinderen. De caravan stond snel op zijn plaats. Niet veel later kwamen de heer en mevrouw Coppoolse ons begroeten. Na het eten hebben we nog even gezamenlijk koffie gedronken en de laatste nieuwtjes uitgewisseld.
Om 10 uur lagen we op bed. Heerlijk. Nu nog even droog worden. Ja het weer bedoel ik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten