Totaal aantal pageviews

donderdag 30 september 2010

Zaterdag 11 september 2010. De grote dag is toch aangebroken.



Het is stralend weer. Net zo stralend als het bruidspaar. Om 11 uur komt JW aanbellen en komt Margreet naar buiten. Dat is het grote fotomoment. Er zijn al veel gasten. In de campingruimte is het een drukte van belang. Iedereen moet er op z'n mooist uitzien. Gelukkig is er een toiletcontainer met douches op het campingterrein bijgezet. Dat is wel nodig.

Om 3 uur worden we verwacht op het stadhuis. De kinderen gaan op de versierde wagen achter de trekker. Daarachter komen weer de auto's van de gasten. Dus het is een hele stoet. Bij de mairie staat de burgemeester al te wachten. De meeste gasten moeten buiten staan, want de ruimte is erg klein. Alle ramen staan wijd open, zodat iedereen toch mee kan luisteren. Zoals gebruikelijk in Frankrijk is het een korte ceremonie. Een heleboel officieel gepraat. Maar absoluut geen grappige verhaaltjes. Maar Margreet mag zich dan toch mevrouw Coppoolse noemen.

Dan na allerlei fotomomenten naar de naastgelegen kerk. Het is een katholieke, en enige kerk in het dorp. Maar ze mag gebruikt worden voor deze protestante dienst. De dienst is 2-talig.


Na deze prachtige dienst gaan we onder luid getoeter (Frans gebruik) terug naar La Charpenterie. Nu kan het feest beginnen!


Het is al laat als JW en Margreet Coppoolse alle gasten kunnen bedanken en het is nog veel later als zij in het (buiten) gereedstaande bed kunnen duiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten