Totaal aantal pageviews

woensdag 15 september 2010

Woensdag 1 september 2010. Op naar Duitsland

Zoals aan Ursula belooft gaan we haar voor enige dagen bezoeken. Ursula is een oude Duitse buurvrouw. Dat moet even uitgelegd worden. Zij was bevriend met onze buurman Paul Moonen in de tijd dat wij in de A.Ariensstraat woonden. Ursula en Paulwoonden afwisselend in Duitsland en Nederland. Inmiddels is Paul al jaren dood. Wij hebben hem beloofd de contacten met Ursula te blijven onderhouden. Minsten eens per jaar gaan we naar haar toe voor enige dagen. Zij is ondertussen al 88 jaar oud en heeft allerlei ouderdoms gebreken. Zij woont nog steeds zelfstandig, zij het niet meer in haar oude (grote) huis. Daar woont nu haar dochter Margret en zij zelf woont in een bejaarden woning met alle verzorgende gemakken. Erg mobiel is zij echter niet meer.
Jestetten ligt aan de zuidrand van het Zwarte Woud op de grens met Zwitserland. De dichtstbijzijnde grote stad is Schaffhausen (CH). Het ligt als een Duits schiereiland in Zwitserland in het Kreis Waldhut-Tiengen. Deze plaats ligt bijna 40 km westelijk.Het is een prachtige streek met als grote toeristische actractie de watervallen van Schaffhausen. Zo is dit bekend, maar eigenlijk liggen deze watervallen in Rheinfall.

De reis ging voorspoedig. Om 6 uur vertrokken met een kleine stop in de buurt van Rotterdam om het vignet van Rob jr over te nemen. Het was erg goed weer en van de vrachtwagens hadden we ook niet veel last. Onze TT heeft ons netjes om de lange files heen gestuurd. Om 15.30 uur waren we in Jestetten. We waren wel moe. Dus vroeg naar bed gegaan. Zoals gebruikelijk was de Gaestezimmer keurig verzorgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten